Kun tulostin meni pilveen

Olen palaamassa messuilta, kun puhelimeeni tulee viesti. Tiimikaveri tarvitsee apuani. Hän on hävittänyt sähköpostistaan aikaisemmin saamansa monisivuisen pdf-dokumentin, jonka tarvitsee mukaansa juuri alkavaan palaveriin.

Kysyn, onko hän toimistolla tulostimen lähellä. Hän vastaa myöntävästi. Pyydän odottamaan hetken ja avaan puhelimessani olevan Cloud Print -sovelluksen. Etsin pilvipalvelimelle tallettamani dokumentin ja haen oikean tulostimen verkosta. Painan ”Print”-toimintoa. Sen jälkeen lähetän dokumentit vielä varmuuden vuoksi työkaverini sähköpostiin.

Pian työkaverini lähettää viestin, että sai kaipaamansa dokumentit tulostimesta. Hän myös ihmettelee, miten se oli mahdollista, koska emme ole edes samassa kaupungissa. Hymyilen ja vastaan hänelle tehneeni taikoja, ennen kuin lähdin työmatkalle.

Pilvestä tulostaminen on helppoa
Etätulostamisen salaisuus on Samsung Cloud Print -palvelu, jonka avulla tulostaa ilman, että on fyysisesti tietokoneen tai tulostimen lähellä. Pilvipalvelu mahdollistaa myös dokumenttien tallettamisen ja jakamisen muiden kanssa. Samsung Cloud Print -palvelua voi käyttää niin älypuhelimella, tablet-tietokoneella kuin pöytäkoneellakin. Pilvitulostimen voi myös jakaa muille käyttäjille esimerkiksi hotellissa, lentokentällä, oppilaitoksessa tai kirjastossa.

Palvelun käyttöönotto vaatii muutamia vaiheita ennen kuin etätulostaminen onnistuu:

  1. Ota Samsung Cloud Print -palvelu käyttöön tulostimessa
  2. Lataa Samsung Cloud Print -sovellus puhelimeen
  3. Rekisteröi printteri älypuhelimella käyttäen hyväksi lähilukua (NFC) ja langatonta yhteyttä (Wi-Fi).

 

Lataa esite Samsung Cloud Print -sovelluksesta  

Katso videolta, miten helppoa on ottaa käyttöön Samsung Cloud Print -palvelu:

 

Ilmaisen Samsung Cloud Print -sovelluksen lataat verkosta älypuhelimeen (Android, iOS) ja pöytäkoneeseen (Windows, Mac OS) > Lataa tästä

Tutustu myös muihin Samsungin hyödyllisiin sovelluksiin:

Lue lisää Samsungin Smart UX -monitoimilaitteiden sovelluksista