Sharp ostaa Mikava Oy:n

 

Mikava Oy on asiakirjahallintaratkaisuihin keskittynyt menestyvä perheyritys. Yhtiön perusti
v. 1991 Pentti Mikkola. Helsingissä nykyään toimivaa yritystä pyörittävät kolme veljestä Mika, Teemu ja Janne. Yrityksellä on 11 työntekijää ja liikevaihtoa n. 2,6 miljoonaa euroa.

”Sharpin vahva brändi ja vakavarainen omistuspohja takaavat sen, että voimme toimittaa tulevaisuudessakin oikeanlaisia ratkaisuja työpaikoille ja toimistoihin. Yhdessä Sharpin kanssa pystymme kehittämään yhtiötä uudelle tasolle ja samalla me veljekset voimme henkilökohtaisesta kehittää osaamistamme. Pyrimme korkeaan asiakastyytyväisyyteen nyt ja tulevaisuudessa painopistealueillamme dokumenttien hallinnassa ja kokoustekniikassa,” kertoo toimitusjohtaja Janne Mikkola.

”Myymällä jatkossa myös suoraan loppuasiakkaille, Sharp saavuttaa vahvemman aseman ja lisää kiinnostavuuttaan Suomen markkinoilla. Tämä luo potentiaalia hankkia uusia jälleenmyyjiä, mahdollistaa palvelut suuremmille yhteisöille sekä yksityisellä että julkisella sektorilla, mutta myös parantaa palveluamme nykyisille jälleenmyyjillemme. Tätä toimintatapaa on sovellettu menestyksellisesti muissa Pohjoismaissa,” kertoo Sharpin paikallinen konsultti Raimo Mäkinen.

Sharp on japanilainen yritys, joka on perustettu v. 1912. Viime vuonna yhtiö siirtyi Taiwanilaisen Foxconn/Hon Hai -yhtiön omistukseen. Foxconn on maailman suurimpia teknologiayhtiöitä.
Pohjoismaissa Sharp Nordic toimii yhteisenä palveluorganisaationa, jonka liikevaihto on n. 85 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan painopiste on muuttunut vuodesta 2008 alkaen enemmän suoraan loppukäyttäjäyrityksille tapahtuvaan myyntiin, jonka osuus on jo n. 72 % kokonaismyynnistä. Tätä kehitystä on vauhdittanut seitsemän yritysostoa. Nordic-alueen liiketoiminta on jaettu seuraaviin osa-alueisiin: tulostus- ja ohjelmistoratkaisut, info- ja kosketusnäyttöratkaisut sekä kassajärjestelmät.

”Mikavan avulla saamme puuttuvan palan Suomen myyntikanavaamme ja voimme tarjota ratkaisuja suoraan loppuasiakkaille yhdessä partneriohjelmaamme kuuluvien jälleenmyyjiemme kanssa, samalla tavoin kuin toimimme Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa. Mikavan panostus asiakastyytyväisyyteen sekä yhtiön myyntikulttuuri on samanlainen kuin meidän ja sopii mainiosti täydentämään Pohjoismaista organisaatiotamme,” kertoo Henrik Flink, General Manager of the Nordic Region.

Lisätietoja:
Janne Mikkola, toimitusjohtaja
puh: 0400 421 740
janne.mikkola@mikava.fi

Raimo Mäkinen, yrityskonsultti
puh. 0400 403600
ra.makinen@kolumbus.fi

Henrik Flink, General Manager Business Systems Nordic
puh. +46 8 634 3600
Henrik.Flink@sharp.eu